La Pedrera s’omple d’escultures de pedra
Art en pedra, la nova exposició de la Fundació Catalunya La Pedrera, ens permet descobrir les obres de Hans Arp, Louise Bourgeois, Eduardo Chillida, Naum Gabo, Barbara Hepworth, Henry Moore, Isamu Noguchi i Jorge Oteiza. La mostra, que es pot veure fins al proper 2 de febrer, reuneix més d’una vuitantena d’obres en pedra d’alguns dels escultors més destacats del segle XX, en descriu els camins artístics, sovint paral·lels, i n’assenyala els punts de confluència.
A banda d’aquestes obres abstractes, que entren en diàleg amb l’edifici d’Antoni Gaudí, una secció complementària permet veure que els «pioners» de l’escultura moderna han estimulat les generacions posteriors de creadors i trobem exposades obres d’artistes contemporanis que també treballen la pedra, com ara Stephen Cox, Luciano Fabro, Barry Flanagan, Cristina Iglesias, Anish Kapoor, Ettore Spalletti i Alison Wilding. Art en pedra està comissariada per la historiadora i curadora britànica Penelope Curtis, exdirectora de la Tate Britain de Londres i del Museu Caouste Gulbenkian de Lisboa.
La Roca Village, molt més que ‘shopping’
La Roca Village és el destí per excel·lència que combina el luxe, la gastronomia i la cultura en una experiència irrepetible, inspirada en l’essència del Mediterrani. Un veritable oasi on trobaràs regals inoblidables, icones per a invertir i peces d’edició limitada a més de 150 boutiques amb les millors marques nacionals i internacionals. Una oferta culinària exquisida i uns serveis de cinc estrelles completen aquesta proposta única.
La Roca Village és també el paradís dels amants de l’art. Com a part del seu compromís amb el talent, el llegat de Gala Dalí, musa i col·laboradora de Salvador Dalí, serà més present que mai als seus bulevards del Village. Aquest Nadal, el projecte Moltes cares de Gala Dalí, en col·laboració amb la Fundació Gala-Salvador Dalí, pren un nou rumb de la mà del fotògraf Jordi Bernadó i de la il·lustradora Carla Fuentes. Noves fotografies i il·lustracions a les façanes reinterpreten el mite i amplien la proposta artística. Paral·lelament, l’exposició “El despertar del mite: Gala Dalí al Castell de Púbol” ofereix una mirada íntima a la influència de Gala en l’art i la moda, connectant els visitants amb l’essència d’aquest personatge fascinant.
Aquest Nadal, deixa’t seduir per la màgia de La Roca Village i descobreix un destí que no té igual
El CCIB celebra dues dècades d’història
El Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) s’ha consolidat com a pol d’atracció de coneixement i motor econòmic. Aquest 2024 celebra el seu 20è aniversari, una fita que commemora dues dècades d’activitat que han jugat un paper important en l’evolució de Barcelona com a ciutat global de reunions. Des de la seva inauguració el 2004 fins a l’actualitat, el CCIB ha establert vincles entre els sectors més punters del món i ha impulsat el desenvolupament social i econòmic de la ciutat.
Al llarg d’aquests vint anys, el CCIB ha acollit més de 1.800 esdeveniments, amb especial atenció als sectors mèdic i tecnològic, que han trobat en aquest espai una plataforma idònia per a la seva comunitat internacional. Congressos d’alt nivell, simposis, conferències i esdeveniments de tota mena han passat per les seves sales, afavorint la transferència de coneixement i la creació de noves oportunitats de negoci. La fita arriba en un moment molt dolç per al CCIB, que va tancar l’exercici del 2023 amb xifres rècord de facturació.
El DHub celebra el 10è aniversari i es consolida com l’epicentre del disseny i les indústries creatives
El Disseny Hub Barcelona (DHub) s’ha consolidat al llarg de la primera dècada de vida com el centre neuràlgic del disseny i les indústries creatives de Barcelona. Ha rebut més de 2,5 milions de visitants i ha acollit 58 exposicions, a més d’activitats educatives, tallers, jornades, debats, conferències i festivals.
Per celebrar el 10è aniversari, el DHub s’ha obert a la ciutadania durant dues jornades de portes obertes, que han tingut lloc el dissabte 14 i el diumenge 15 de desembre, i que han permès visitar de manera gratuïta totes les exposicions que hi ha actualment: tres exposicions permanents (Objectes comuns. Històries locals, debats globals; El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015); i Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual. 1980-2003) i quatre exposicions temporals (L’oceà parla. Noves ecologies i noves economies del mar; 100 objectes d’IKEA que ens hagués agradat tenir a VINÇON; La producció de l’alteritat; i Inspired in Barcelona: Terra Rossa). Fins al 2 de febrer, els visitants també podran gaudir de Constel·lacions, una instal·lació que il·lumina el vestíbul principal de l’edifici.
La commemoració del 10è aniversari coincideix amb un any especial per a l’equipament, en què s’ha inaugurat el Cub, un edifici annex que amplia l’espai expositiu de l’equipament, i la DShop. A la nova botiga del Disseny Hub, a cura de laCapell, el visitant podrà trobar-hi, a més del marxandatge del DHub i les publicacions del Museu del Disseny-DHub, llibres, objectes de disseny i d’autor, obra gràfica, fotografia i joies, així com souvenirs, mapes i llibres sobre Barcelona.
Umániko, el nou concepte de restauració d’ILUNION Hotels
ILUNION Hotels ha inaugurat un nou espai gastronòmic amb l’objectiu d’oferir una experiència que combina una restauració accessible i inclusiva, la cuina de proximitat i el consum responsable: Umániko. Aquest nou concepte de restauració reflecteix el compromís d’ILUNION Hotels amb la sostenibilitat i promou una cuina responsable que minimitza el malbaratament i la petjada hídrica, amb l’objectiu de reduir el consum de carns vermelles i incrementar l’ús de productes vegetals, de temporada i certificats.
Umániko amplia els valors d’ILUNION Hotels, com a referent en accessibilitat universal i promoció de la diversitat, i compta amb un equip format al 100 % per professionals amb discapacitat i en situació de vulnerabilitat. ILUNION Atrium és el punt de partida d’Umániko, que s’ha integrat de manera progressiva a tretze dels quinze Centres Especials de Treball (CET) al llarg d’aquest 2024, i del qual poden gaudir-ne tant els hostes com aquells visitants atrets per una gastronomia internacional amb tocs locals dissenyada per satisfer tota mena de preferències.
Toni Pons: les espardenyes artesanals com a experiència turística
La marca d’espardenyes Toni Pons proposa fer d’aquest calçat artesanal amb denominació d’origen una experiència turística per donar a conèixer un producte vinculat a la cultura popular i documentat per primera vegada fa més de sis mil anys a la costa mediterrània. Tradicionalment ha estat un calçat utilitzat per agricultors i camperols, però s’ha anat perfeccionant per adaptar-se als nostres temps combinant la comoditat amb l’estil fins a conquistar passarel·les i catifes vermelles.
La xarxa de botigues Toni Pons, que compta quatre localitzacions ubicades a Barcelona, ofereix possibilitats de col·laboració als guies turístics amb una proposta singular: l’organització de pop-ups exclusius, una explicació històrica, que els grups puguin veure com es cusen manualment les espardenyes o una miniespardenya de regal amb cada compra.
El FC Barcelona celebra el seu 125è aniversari amb una emotiva gala al Liceu
El FC Barcelona ha celebrat el seu 125è aniversari amb una emotiva gala al Gran Teatre del Liceu, que ha tingut lloc el 29 de novembre. L’acte ha reunit prop de 2.000 convidats i ha comptat amb la presència del president, Joan Laporta, membres de la junta directiva, representants de tots els equips professionals del club, així com nombrosos exjugadors i extècnics.
La celebració no només ha estat un homenatge a la història del club, sinó també una oportunitat per reforçar el vincle entre la ciutat de Barcelona i el FC Barcelona, una relació que transcendeix l’àmbit esportiu i que és part essencial de la identitat i projecció internacional de la ciutat.
La cerimònia ha començat amb l’actor Pep Anton Muñoz posant-se a la pell de Joan Gamper, creador del club, per donar la benvinguda als assistents. Seguidament, Joan Laporta ha fet un discurs que ha donat pas a un espectacle ple de música, bon humor i sorpreses.
Durant l’acte, s’ha resolt la incògnita de l’himne del 125è aniversari: amb un 63 % dels vots dels socis, ha estat escollit L’escut al pit del berguedà Xavier Gonzàlez-Costa. A més, s’ha presentat la nova mascota del club, un gat amb la cara en forma d’escut del Barça, que s’ha batejat amb el nom de Cat.
El Palau de la Música Catalana, pioner en la certificació de Petjada Neutra de Carboni
El Palau de la Música Catalana és la primera sala de concerts que acredita la neutralitat en emissions de CO2 d’abast 1 i 2 a nivell català i de l’Estat espanyol. La sala modernista va tancar l’any 2023 amb una reducció del 94 % dels gasos d’efecte hivernacle tant d’abast 1 (els generats directament per l’activitat que s’hi du a terme) com d’abast 2 (els referents a l’energia elèctrica que consumeix de la xarxa) i ha aconseguit compensar el 6 % restant mitjançant l’adhesió al Programa de Compensacions Voluntàries de la Generalitat de Catalunya. Tot i que a nivell europeu hi ha diverses sales de concerts que treballen en la línia de calcular i reduir emissions, el Palau de la Música Catalana és pioner a aconseguir el certificat de neutralitat d’emissions d’abast 1 i 2.
La fita ha estat possible gràcies a l’acord de col·laboració entre la patronal catalana Cecot i el Palau de la Música Catalana, signat l’any 2023 i renovat el 2024. Haver aconseguit la neutralitat en les emissions d’abast 1 i 2 és una fita rellevant tenint en compte que el 2023 pel Palau van passar-hi 747.099 persones (443.196 als concerts, 294.359 a les visites culturals i 9.544 a altres activitats) i que va acollir un total de 590 concerts, a més de 65 esdeveniments i actes privats.
La Torxa Olímpica de París 2024 arriba al Museu Olímpic
La torxa olímpica de París 2024 ha arribat al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch gràcies a la col·laboració entre la Fundació Barcelona Olímpica, el Comitè Organitzador de París 2024 i el COI. Aquesta emblemàtica torxa, dissenyada per Mathieu Lehanneur com a símbol de l’esperit olímpic, s’exposarà fins al març del 2025 com a part de l’exposició Paris 2024 Games Wide Open. A partir del març del 2025, la torxa passarà a formar part del recorregut permanent del museu, al costat de les medalles olímpiques de París 2024. Cadascuna de les medalles incorpora un tros de ferro de la Torre Eiffel, tallat en forma d’hexàgon, en homenatge a França i al seu patrimoni. Aquesta exposició immersiva permet als assistents explorar els valors culturals i esportius que defineixen els Jocs Olímpics.